Arkiv för kategorin 'Blandat'

Doctor Mandrake

torsdag, 20 februari, 2014

The Doctor makes a hypnotic gesture.

Anna i snön.

söndag, 2 februari, 2014


Anna i snön.

http://ift.tt/1aeElMO

Anatomiskt korrekt snögubbe.

söndag, 2 februari, 2014


Anatomiskt korrekt snögubbe.

http://ift.tt/1diKuCo

Codex Seraphinianus

torsdag, 30 januari, 2014

Testar Jetpack inbäddning av Facebook

torsdag, 30 januari, 2014

Så här blir det.

Young Albert

fredag, 20 december, 2013

För en tid sedan hittade jag dessa två underbara bilder på en ung Albert Einstein som jag helt enklet inte kan låta bli att dela med mig av.

Albert "The Dandy Physicist" Einstein

Albert “The Dandy Physicist” Einstein

Albert "The Dandy Physicist" Einstein

Albert “The Hipster Physicist” Einstein

Och detta är alltså 100 innan Brian Cox ;)

Jag är ganska förutsägbar.

söndag, 17 november, 2013

För ett par dagar sedan la jag upp dessa bilder på Instagram:

För ungefär ett år sedan la jag upp dessa:

Jag är ingen språkpolis, men…

fredag, 3 februari, 2012

Jag fick idag ett svar på twitter från @sprakradgivning på en, lite sarkastiks, fråga jag ställde för ett tag sedan med anledning av en text grabben fått av sin svensklärare.

Som ni ser tycker @sprakradgivning, som är språkrådets officiella twitter, att det enda som finna att anmärka på är en särskrivning. Jag räknar, helt oblygt och även kanske lite förmätet, trots den språkliberal jag anser mig själv vara till fem fel. Så låt oss då se vilka dessa är.

1. Särskrivning av favorithögtid, så där är vi överens.
2 och 3. Byte av species av de uppräknade högtiderna. Med tanke på kanelbullens dag skulle en bestämd form på alla vara att föredra, därför bör texten vara påsken och midsommaren.
4. Halloween, denna vår senaste, spöklika högtid, stavas halloween.
5. Mellan näst sista och sista objekten i en uppräkning utesluts kommatecknet.

Jag funderade dessutom lite om den andra satsen verkligen är fullständig, om inte det första frågetecknet skulle bytas ut till ett kommatecken? Men jag är ju, som sagt, språkliberal, så jag släpper genom det.

Vad tycker du, var jag för hård, kanske du skulle anmärka även på det stilistiska? Skriv gärna en kommentar och förtälj vad du tycker.

Bin Laden är död

måndag, 2 maj, 2011

Bin laden är död, och ingenting har egentligen förändrats.
Bin Laden är död, och jag inte ledsen men heller inte glad.
Bin Laden är död, och kommer inte att ställas inför ICC.
Bin Laden är död, och resten av världen beter sig som de de fördömmer.
Bin Laden är död, och ingenting har egentligen förändrats.

Louis Vuitton pudlar

torsdag, 17 mars, 2011

Jag skrev för nån vecka sedan om den absurda historien om hur ett av världens största modeföretag Louis Vuitton stämt konststudenten Nadia Plesner. En process som pågått sedan 2008 och nu är uppe i bot för Plesner på 240 000 euro.

Efter att affären har uppmärksammats backar nu Louise Vuitton och säger sig vara beredda att häva stämningen mot Plesner.
– Medier har skrivit att vi försökt stoppa kampanjen för Darfur. Så är det inte, det hon gör är väldigt nobelt. Vi bedriver själva en hel del välgörenhetsarbete. Vi är väldigt besvärade av det här. Vi har aldrig velat medialisera det. Det som mrs Plesner gör för Darfur är en underbar sak.
Nej, tror jag det. Är väl ganska självklart att de inte ville ha den uppmärksamhet som affären fick. Men det är så det går till nu för tiden, det går inte att komma undan med dumheter och dåligt beteende. Den tiden är förbi.

Louis Vuitton poängterar att det inte handlar om saken, utan om principen.
– Vi vill inte stoppa hennes tavla. Så fort vi kontrollerat att inga andra produkter finns på marknaden så kan vi lämna det här. Vi har aldrig velat attackera Nadia Plesner som person. Men när hon använder vårt varumärke så måste hon fråga oss först. Det handlar om principer och det är vår skyldighet att skydda våra upphovsmän och designers.
Ja, den kommentaren känner vi ju igen; ”Det är inte pengarna, det är principen.” Uttalat av både Thorbjörn Fälldin när han stämde aftonbladet för förtal och av fabrikör Höglund i Den enfaldige mördaren.