Louis Vuitton pudlar

8:54 torsdag 17 mars 2011

Jag skrev för nån vecka sedan om den absurda historien om hur ett av världens största modeföretag Louis Vuitton stämt konststudenten Nadia Plesner. En process som pågått sedan 2008 och nu är uppe i bot för Plesner på 240 000 euro.

Efter att affären har uppmärksammats backar nu Louise Vuitton och säger sig vara beredda att häva stämningen mot Plesner.
– Medier har skrivit att vi försökt stoppa kampanjen för Darfur. Så är det inte, det hon gör är väldigt nobelt. Vi bedriver själva en hel del välgörenhetsarbete. Vi är väldigt besvärade av det här. Vi har aldrig velat medialisera det. Det som mrs Plesner gör för Darfur är en underbar sak.
Nej, tror jag det. Är väl ganska självklart att de inte ville ha den uppmärksamhet som affären fick. Men det är så det går till nu för tiden, det går inte att komma undan med dumheter och dåligt beteende. Den tiden är förbi.

Louis Vuitton poängterar att det inte handlar om saken, utan om principen.
– Vi vill inte stoppa hennes tavla. Så fort vi kontrollerat att inga andra produkter finns på marknaden så kan vi lämna det här. Vi har aldrig velat attackera Nadia Plesner som person. Men när hon använder vårt varumärke så måste hon fråga oss först. Det handlar om principer och det är vår skyldighet att skydda våra upphovsmän och designers.
Ja, den kommentaren känner vi ju igen; ”Det är inte pengarna, det är principen.” Uttalat av både Thorbjörn Fälldin när han stämde aftonbladet för förtal och av fabrikör Höglund i Den enfaldige mördaren.

En kommentar till “Louis Vuitton pudlar”

Trackbacks

  1. Tankestörningar » Blog Archive » Louis Vuitton pudlar: http://a…