Radioheads manager delar med sig.

0:29 torsdag 23 juli 2009

Att alla band inte är intresserade av att sugas upp av storbolagens 360-gradersavtal är ingen nyhet. Och med sjunkande försäljningssiffror för skivor börjar allt fler bolag också att göra sig av med band och artister som inte förväntas sälja tillräckligt bra. Vad man som band har kvar att göra då är helt enkelt sköta hela promobiten själva, eller hoppas på att något av de mindre oberoende skivbolagen skall få upp ögonen för en, och ändock få sköta en stor del av promon själv. Men nu har det börjat dyka upp ett nytt fenomen för strävande artister; bolag som tar hand om promotion, inspelning, konsertbokningar o.s.v.

New York Times rapporterade häromdagen att Radioheads manager Brian Message, tillsammans med Terry McBride från den kanadensiska managefirman Nettwerk Music Group och Adam Driscoll från det brittiska media- och manageföretaget MAMA group, har tillkännaget bildandet av Polyphonic, en fond för oetablerade band och artister.

Upplägget kommer att vara att Polyphonic kommer att investera i bandet och hjälpa till med kontakter till distributions- boknings- internetmanagementbolag o.s.v. Artisterna och Polyphonic delar på intäkterna, men artisterna får själva behålla alla rättigheter och originalinspelningar av musiken.

Andra bloggar om: , , , ,

Det g�r inte att g�ra fler kommentarer till detta inlä.