Prefab Sprout – Let’s Change The World With Music – 4

20:59 torsdag 3 september 2009

Paddy McAloon är onekligen en av vår tids bästa låtsnickrare, men tyvärr ligger gud och skaver i en del av låtarna som en sten i ett par i övrigt bekväma och snygga skor.

3 kommentarer till “Prefab Sprout – Let’s Change The World With Music – 4”

  1. ..men tyvärr ligger du (och din profana och endimensionella uppfayyning om gudsbegreppet) och skaver i rescensionen;)

    B


  2. “Uppfattning” menar jag och ingenting annat.

    Svenskaläraren

    B


  3. Ja du Boris, ditt försök att vara lustig faller ju på ett par punkter; för det första är det ingen recension, utan ett första intryck. Men det må vara hänt att man missuppfattar den detaljen.

    Däremot så påstår jag aldrig att Paddy, eller hans gudsuppfattning, är endimensionell, vilket du påstår att om mig. Inte heller påstår jag att hans gudsuppfattning ligger och skaver.

    Det jag påpekar är att jag personligen uppfattar att gud, Jesus och andra kristna attribut inte känns helt bekväma för mig som ateist. På samma sätt som jag tror att t.ex. andra starkt uttalade uppfattningar i låttexter som strider emot de egna kan kännas obekväma. Detta skall ju naturligtvis sättas i relation och få proportionellt genomslag i helhetsuppfattningen. Skulle det till exempel ha rört sig om rent uttalade rasistiska texter skulle de aldrig någonsin kunnat uppnå något som helst betyg från min sida, hur bra det rent musikaliskt skulle vara. Nu landar det ju som du ser på en fyra, utan det där skaver skulle det möjligen ha blivit fyra och en halv. Så det skaver ju inte så värst mycket.

    Sen vet jag heller inte vad det är i min gudsuppfattning, som du för övrigt inte vet någonting om när du skriver ditt inlägg, som ligger och skaver. Än mindre hur, eller var, jag ligger och skaver.